Identiteit en campagne Your Navigator


yournav_UNC_v2


In 2008 werkte Uncorporate in samenwerking met Mindmovers aan de strategische herpositionering van een coachingstraject, uitgewerkt in een communicatieplan en bijbehorende middelen, in opdracht van Stadsontwikkeling Rotterdam. Dit traject bedoeld voor startende Rotterdamse ondernemers, kreeg van ons een nieuwe naam: Your Navigator.

Context

In 2000 namen Stadsontwikkeling Rotterdam (Gemeente Rotterdam) de KVK (Kamer van Koophandel) en de Stichting Werkgelegenheid in Rotterdam-West het initiatief tot het ontwikkelen van een coachingstraject voor startende ondernemers in Delfshaven. Dit project koppelde ondernemers met een bedrijf tussen de 0-7 jaar en een specifieke hulpvraag aan een ervaren ondernemer of specialist. Na een succesvolle proefperiode is het project MentorRaad in Delfshaven voortgezet en daarna uitgebreid naar de gehele stad. Ondanks de USP van het product (kwaliteitsadvies tegen een lage prijs) en de aantoonbare behoefte aan het product onder de doelgroep, werd eind 2007 geconcludeerd dat de werving van startende ondernemers moeizaam verliep.


Verder lezen…


Nog te weinig bedrijven wisten van het bestaan van het coachingstraject af. Dat kon beter.

Concept

We ontwikkelden een strategisch communicatieplan, gaven het traject een nieuwe naam, Your Navigator en een nieuwe visuele identiteit, die goed aansloot bij de doelgroep: veelal ondernemers werkzaam in de zakelijke dienstverlening of de creatieve sector. Hierdoor steeg het aantal aanmeldingen van startende ondernemers in 2008 aanzienlijk. Er kwam een nieuwe website met videotestimonials, een brochure en promotiemateriaal. Het concept is gebaseerd op de idee dat de coach fungeert als sparringpartner. De coach geeft vanuit zijn kennis en ervaring advies over mogelijke oplossingen van het vraagstuk dat op tafel ligt, maar het is aan de ondernemer om zijn of haar eigen weg te kiezen: de coach navigeert je als het ware door de kansen, uitdagingen en bedreigingen van het heuvelachtige land der ondernemerschap.

In 2009 waren we ook verantwoordelijk voor de communicatiecampagne van Your Navigator.